Mar 21, 2020 17 00 CET
This event has now ended:

L. Šarić: Iglica - kazalište Mala scena

Stay up to date ! Follow us on Facebook
Already have a ticket?

L. Šarić: Iglica - kazalište Mala scena

glica nije obična djevojčica, drugačija je od ostalih. Od rođenja je krasi posebnost - iglice zabodene po cijelom tijelu. Neodvojive od nje, brane je od svih onih koji bi joj htjeli učiniti nažao, ali je i priječe da bude kao i sve druge djevojčice. Iako se trudi i želi biti kao i svi ostali, ne može naći svoje mjesto u društvu jer nitko ne želi imati posla s tako neobičnom djevojčicom koja - bode.U našoj predstavi, priča o Iglici smještena je u svijet cirkusa kao slike svijeta u kojemu živimo. Dva klauna u početku odbijaju bilo kakvu mogućnost da prihvate Iglicu kao prijatelja ili suučesnika u igri no nakon niza pokušaja, uviđaju da je upravo Igličina posebnost njezina prednost i da zbog svojih iglica može ostvariti veliki uspjeh. Na kraju, dva klauna prihvaćaju Iglicu i zajedno s njom ostvaruju uspješnu cirkusku predstavu.U svijetu u kojem živimo često susrećemo "neobične" ljude koji su na ovaj ili onaj način posebni, drugačiji od nas. U susretu s njima često ne znamo kako se postaviti prema njima i kako ih prihvatiti. Najčešće očekujemo da se takvi ljudi konformiraju i prihvate naše standarde ponašanje, bez da se zapitamo jesu li naši obrasci korektni ili ne i mogu li se ti i takvi ljudi/djeca uklopiti u "naš" svijet.Iglica šalje nedvosmislenu poruku da ljude koji su drugačiji od nas moramo prihvatiti onakve kakvi jesu i da i mi, većina, moramo učiniti onaj neophodan korak i prihvatiti takve ljude koji će onda, svojom posebnošću, obogatiti i naš vlastiti život.

Redatelj: Ivica Šimić
Pomoćnica režije: Iva Peter Dragan
Scenografkinja: Dinka Jeričević
Kostimografkinja: Mirjana Zagorec
Skladatelj: Igor Karlić
Oblikovanje svjetla: Željka Fabijanić Šaravanja
Likovno oblikovanje: Ivica Šimić
Fotografkinja: Ana Šesto
Producentica: Vitomira Lončar
Predstava je nastala u suradnji s Triko Cirkus Teatrom iz Zagreba.Igraju: Nikolina MajdakIva Peter Dragan, Christian Peter / Aleksandar Đikić
More about the event:
For any information or questions please view our FAQ's and support page

FAQ & Support

Show FAQ

We use cookies to ensure that we provide you the best service and website experience. Read our Cookie policy for more details.